Keitä me olemme?

CTS:n tarina 

Parhaiten koko  prosessia voisi kuvata viinin valmistuksen vaiheilla. Käymisen jälkeen viini tasaantuu, kypsyy ja kehittää luonnettaan. Myös me olemme keitelleet,  kypsytelleet ja kehitelleet ja vihdoin olemme pullotusvaiheessa. Pullon kyljessä lukee CTS Rehab.

CTS Rehab sai alkunsa juurikin siitä ajatuksesta miten ihmisen hyvinvointia voisi parantaa kokonaisvaltaisesti, yhdistämällä fysioterapia ja liikunta. Kokonaisuus alkoi rakentua pienin askelin. Kaiken pohjalla on tutkimus ja tieto sidekudosjärjestelmästämme eli tutummin faskioista. Uskomme vahvasti, että hallinnan, motoriikan ja koordinaation ongelmien ratkaisu löytyy usein sidekudosjärjestelmästämme. Erilaiset syyt, kuten leikkaukset, murtumat, iskuvammat, palovammat tai toistuva väärä liike, aiheuttavat kehon toimintahäiriöitä ja niiden korjaamiseksi on CTS- konsepti.

Olemme saaneet kokea useita timanttisia esimerkkejä asiakkaan matkasta kivuliaasta ja toimintahäiriöisestä kehosta kivuttomaan ja liikunnasta nauttivaan kehoon. Uskomme, että tällainen asiakas olisi ilman yksilöllistä ja kokonaisvaltaista kartoitusta, väsynyt nopeasti harjoittelun tuomaan kipuun ja lopettanut koko harjoittelun. Varsin monella on varmasti myös kokemus, että lääkärikäynti tuottaa ohjeen mennä salille vahvistamaan lihaksia. Mutta jos kehossa on toimintahäiriö, pelkällä harjoittelulla ei tilanne korjaannu. Toimintahäiriö on ensin korjattava jotta harjoittelusta tulee kivutonta, turvallista ja tehokasta. Lihasheikkous on harvoin, jos koskaan, ongelman ydin. Kyseessä on hallinnan, motoriikan tai koordinaation häiriö, joka johtaa heikkoon voimantuottoon/ voiman välittymiseen.

CTS-konseptissa yhdistyy tutkimustieto faskioista, fysioterapeuttinen tuntemus kehosta ja liikkeestä ja turvallinen tapa kehittää kehoa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Teemu Saarinen

Rohkenen esitellä itseni CTS-konseptin luojana, mutta ympärilläni on timanttinen tiimi fysioterapian osaajia.

Olen Teemu Saarinen, Fysioterapeutti vuosimallia -94. Olen tehnyt työtäni suurella intohimolla ja loputon kiinnostus ihmisen kehon toimintaan on kuljettanut minua erilaisiin työpaikkoihin ja koulutuksiin. Fysioterapeutin urani alkoi Saksassa, Munchenissa 90-luvun puolivälissä. Siellä toimiessani yksityisessä hoitolaitoksessa, koin, että ajattelumalli fysioterapialla vaikuttamisesta oli aikaan nähden edistyksellistä. Fysioterapiapalveluissa korostui saksalaisittain rehabilitierung-puoli, jossa erityisesti keskityttiin kuntouttamiseen esimerkiksi ennen ja jälkeen operaation. Keskiössä oli aina kehon toimintahäiriön korjaaminen. Tuo kokemus oli minulle se ensimmäinen kerätty viinirypäle, joka jäi kypsymään.

Saksan kokemuksen jälkeen siirryin työskentelemään ammatillisen kuntoutuksen pariin. Tuolta ajalta kertyi paljon oppia ja kokemusta työ-ja toimintakykyyn vaikuttavista tekijöistä. Sitten voisi sanoa, että kohtalo puuttui peliin... lopputulemana totean, että olen toiminut nyt yrittäjänä vaimoni kanssa 20 vuotta.

Vuonna 2016 ja 2017 suoritin Steccon Faskiamanipulaatio level 1 ja 2 Italiassa. Nämä koulutukset viimeistään avasivat sydämeni faskiamaailmaan. Tutkimustieto ja hoitotulokset ovat vakuuttavia ja uskon, että tämä tie on SE oikea.

Maiju Saarinen

Olen Marjut Saarinen, kaikille tutuille Maiju. Fysioterapeutiksi valmistuin Tampereelta 1993. Oman urheilullisen taustani vuoksi ajattelin haluavani liikunnalliselle alalle, tietämättä sen enempää fysioterapeutin työstä.  Jo opiskeluaikana kiinnostukseni kohdistui ikäihmisten fysioterapiaan ja siihen kuinka seniori-ikäinenkin voisi säilyttää kehon toiminnallisuuden ja siten nauttia elämästä kokonaisvaltaisesti.  

Yrittäjänä aloitin jo 25 vuotta sitten ja sillä tiellä olen. Yrittämisen ihanuudet ja karikkoisuudet on vuosien saatossa tullut koettua, mutta nyt meillä on niin loistava tiimi, että viimeiset 2 vuotta, koronasta huolimatta, olemme saaneet kehitystyötä vietyä eteenpäin ja koemme, että olemme uuden äärellä ja siitä haluamme teille kertoa.

Itse viidenkympin rajapyykin ylittäneenä, tiedän, että ilman kehon huoltamista ei kivuitta voi elää. Toivonkin kovasti, että myös yhteiskunnallisesti alettaisiin nähdä ennaltaehkäisevä työ tärkeämpänä kuin mitä se tällä hetkellä on. 

Laura Joutsenniemi

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2017. Fysioterapiaopinnoissa olin erityisen kiinnostunut tuki-ja liikuntaelinongelmista, mutta opintojen ja harjoitteluiden aikana tuntui, että jotain puuttui. Ikäänkuin kuva ei olisi ollut täysin kirkas ja asioita tehdään ehkä puoliteholla. Erään harjoittelun jälkeen ajattelin jopa lopettavani opinnot, tai käyväni koulun loppuun, mutta tuskin  työkseni tätä  tekisin. Aika turhauttavalta ja epämääräiseltä tuntui.

Sitten tapasin Maijun ja Teemun. Tutustuin heidän näkemykseensä fysioterapiasta ja kuntoutuksesta, löysin faskioiden maailman ja kuva kirkastui. Kipinä fysioterapiaan ja faskioiden maailmaan syttyi tuolloin ja liekki jatkaa palamistaan koulutusten, uuden tutkimustiedon ja jatkuvan oppimisen myötä. Steccon Faskiamanipulaatio Level 1 ja 2 koulutukset olen suorittanut vuonna 2018. Erityinen intohimo itselleni on kuitenkin faskian harjoittaminen ja kuntouttaminen liikkeen kautta. Uskon ja tiedän, että jo pienellä tekemisellä, liikkeellä ja liikkumisella on suuri vaikutus hyvinvointiin, kipuihin ja toimintakykyyn, kun ymmärretään kudos, sen rakenne ja toiminta taustalla.

KIINNOSTUITKO?