Mikä CTS?

Kehomme elää liikkeestä. On siis totta, että liike on lääke ja ilman liikettä kivuton ja optimaalinen keho tai toimintakyky on mahdotonta saavuttaa.

 Entä jos oma keho on lähtökohtaisesti jo niin kipeä ja jäykkä, että liikkumista on vaikea tai mahdotonta aloittaa? Taustalla on ehkä leikkaus jos toinenkin, kuntoutumattomia vammoja, toistorasituksen ja työn aiheuttamaa vaivaa tai liikkumattomuuden aiheuttamaa jäykkyyttä. Olet ehkä koittanut jo aloittaa, mutta olemassa olevat toimintarajoitteet ja kivut pysäyttävät matkan heti alkuunsa.

Joskus keho tarvitsee apua ulkopuolelta. Siksi meillä on CTS

CTS tulee sanoista Connective Tissue System. Suomeksi sidekudosjärjestelmä tai lyhyemmin faskia. CTS on fysioterapeuttien luoma ainutlaatuinen konsepti, joka yhdistää sekä manuaalisen hoidon, että kuntouttavan liikkeen ja liikkumisen, yksilöllisesti ohjattuna ja progressiivisesti edeten. Kaiken takana on moniulotteinen ja ihmeellinen faskia: sen hoitaminen ja sen ominaisuuksien hyödyntäminen ja parantaminen kuntoutuksessa ja liikkeessä. Lue lisää faskiasta täältä.

CTS-konseptin  tavoitteena on luoda kivuton, toimintakykyinen ja liikkuva keho. CTS sopii erityisesti sinulle, joka koet olevasi jäykkä, kankea ja sinulla on tuki- ja liikuntaelin kipuja tai ongelmia. CTS toteutetaan aina yksilöllisesti, yhteistyössä fysioterapeutin kanssa.

Mitä CTS sisältää?

TESTAUS ja TUTKIMINEN
CTS on prosessi, jossa lähtötilanne kartoitetaan aina tarkasti. Teemme sinulle fysioterapeuttisen toimintakykytestin, joka testaa muun muassa liikkuvuutta, tasapainoa ja kudosten joustavuutta. Tutkimuksiin kuuluu myös tarkka alkuhaastattelu, jossa kartoitetaan ongelmien ja kipujen juurisyitä, sekä tavoitteitasi kuntoutumisen suhteen. Toimintakykytesti tehdään uudestaan loppukartoituksessa.

FASKIAMANIPULAATIO®
CTS:n olennainen osa on Faskiamanipulaatio® eli manuaalinen fysioterapeutin toteuttama hoito, jolla poistetaan sidekudosjärjestelmän toimintahäiriöitä ja kipuja. Manuaalinen hoito helpottaa liikkumisen aloittamista ja  tukee kuntoutumisprosessia. Lue lisää Faskiamanipulaatiosta täältä

FASKIAN HARJOITTAMINEN
Faskian merkitys liikkeelle ja liikkumiselle on huomattava. Faskian toimintahäiriöt voivat näkyä ja tuntua jäykkyytenä, liikerajoituksina, tasapainohäiriöinä tai kehon hahmotushäiriöinä. CTS-konseptissa harjoittelu aloitetaan aina yksilöllisesti fysioterapeutin kanssa faskian huoltamisen kautta ja sen ominaisuuksia hyödyntäen. Näin kehosta saadaan taas tasapainoinen ja toimintakykyinen.

FYSIOTERAPEUTIN TUKI
Tuki- ja liikuntaelinongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin. CTS-konsepti on matka toimintahäiriöisestä kehosta kohti kivutonta kehoa ja  koko matkan sinua tukee ammattitaitoinen tiimimme. 

Varaa aika ilmaiseen alkukartoitukseen
Ota yhteyttä!